söndag 8 april 2012

Träning för Lindströms!

Om torsdagens tema var lugn och ro så var långfredagens tema motsatsen. Det var heldagsträning för Helena & Fredrik Lindström.
Scott och jag hamnade i Fredriks grupp som var ÖKL nivå. Det var en riktigt härlig dag! Den inleddes dock med att jag vaknade av att det verkligen regnade! På vägen dit var det snöstorm men lagom till att vi skulle börja blev det helt ok väder. Men kallt!
Korta versionen av träningen är att Scott var riktigt duktig med riktigt bra inställning trots väntan och walkup!


Långa versionen:
Första övningen var att vi skulle stämma av alla ekipage. Vi gick i en synkroniserat fotgående. Alla var jätte duktiga så det såg ut som en riktig dans. Nästa övning var samma som vi gjorde hos Helena veckan innan. Scott tycker det blir lite långtråkigt men var lättare att få igång denna gång än förra gången. Dock blir han lite tuggummi i hjärnan när han tycker det är tråkigt!
Jag tycker dock att det är väldigt bra och nyttig träning!
Nästa övning var att vi arbetade två och två. Vi gjorde ettan. Dvs först kastade ska in. Scott har alltid varit duktig på att diskriminera och lyssna på vilken dummy som ska in först så detta tyckte han var helt ok! Lugn när det behövdes och aktiv när det behövdes. Nästa var att en skottapport sköts som först skulle in av första hunden. Sedan skulle den andra hunden gå på en dold dirigering! Även detta gjorde Scott bra! Jag fick jobba lite på att få honom kvar i området då han inte fick vittring på tennisbollen men han lyssnade fint på mina signaler och vi redde ut det. Sedan var det tvärtom. Skottapport i dirigeringsområdets hållet och dirigering i skottapportshållet.
Sedan var det 4 ekipage som arbetade på 4 olika stationer.
1:a station var en skottapport bakom en kulle.
2:a stationen var en skottapport i högt gräs
3:e station var en dirigering i det tidigare dirigeringsområdet
4:e stationen var en dirigering i det sista dirigeringsområdet i övn innan.
Svårighet var att samtliga skottapporter sköts innan någon skickades så det blev ganska lång minnesbild innan de fick gå. Bra övning och rolig! Scott markerade riktigt bra trots väntan och tog mina signaler bra på dirigeringarna.
Vi avslutade med att gå på linje. Scott kopplade av på linjen och la sig och sov emellan men var med på noterna när det krävdes. (som man kan se på bilden nedan).
Genomgående var Scott prickfri och kommentaren vi fick av Fredrik var "ja, ni var ju bra som vanligt". Kul kommentar som gjorde oss väldigt stolta! Nu ser vi fram emot nästa hel dags träning den 14/4!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar